Acasă Social Educatie Finalizarea studiilor de licență, online

Finalizarea studiilor de licență, online

DISTRIBUIȚI

 154401 – 24042020 – Executivul a aprobat joi seara Ordonanţa de urgenţă privind modul de funcţionare, desfăşurare şi examinare în mediile universitare şi postuniversitare. Potrivit documentului, activitățile de evaluare, implicit pentru finalizarea studiilor de licență, se pot realiza online.

Astfel, pe durata stării de urgenţă şi până la eliminarea restricţiilor privind adunările publice, desfăşurarea tuturor activităţilor de predare – învăţare – evaluare aferente semestrului al II-lea al anului universitar 2019-2020, a examenelor de finalizare a studiilor de licenţă, de masterat sau a programelor de studii postuniversitare, susţinerea tezelor de doctorat, susţinerea tezelor de abilitare pentru anul universitar 2019-2020 se pot realiza şi în modul online.

Potrivit ordonanței, pe durata stării de urgenţă şi până la începutul anului universitar 2020-2021, instituţiile de învăţământ superior din sistemul naţional utilizează metode didactice alternative, iar cadrele didactice raportează, la finalul fiecărei luni, aspectele specifice pentru activitatea desfăşurată prin intermediul platformelor online.

De asemenea, pe durata stării de urgenţă, procesul de admitere la studiile universitare se poate desfăşura şi prin intermediul platformelor online.

Activităţile didactice şi de cercetare, examenele de finalizare a semestrelor şi a studiilor de licenţă si masterat, susţinerea referatelor şi a tezelor de doctorat desfăşurate online în anul universitar 2019 – 2020 sunt recunoscute, se mai arată în ordonanță.

Activităţile didactice care impun interacţiunea „faţă în faţă” vor fi recuperate în sistem modular, intensiv, după încetarea stării de urgenţă şi înainte de sesiunile de examene aferente semestrului al –II-lea.

Măsurile luate de instituţiile de învăţământ universitar în vederea punerii în aplicare a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă se aplică pe perioada anului universitar 2019- 2020.

Documentul a fost pus în dezbatere publică pe 22 aprilie şi va fi publicat în Monitorul Oficial.

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.