Acasă Externe G20 a aprobat procedurile de suspendare a datoriilor ţărilor sărace

G20 a aprobat procedurile de suspendare a datoriilor ţărilor sărace

DISTRIBUIȚI

 154281 – 16042020 – Grupul G20 al marilor economii ale lumii au convenit miercuri procedurile de relaxare a datoriilor pentru cele mai sărace naţiuni afectate de epidemia de coronavirus, cu intrare imediată în vigoare, se arată în comunicatul de presă al G20 emis la finalul reuniunii.

Procedurile vor dura un an, precizează comunicatul. ”Sprijinim o suspendare a termenelor pentru plata datoriilor pentru cele mai sărace ţări care au solicitat amânări”, subliniază comunicatul emis de G20.

După o reuniune virtuală a miniştrilor de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale, ministrul saudit de Finanţe, Mohammed Al-Jadaan, a declarat că suspendarea plăţii datoriilor a fost acceptată în unanimitate de membrii G20, cu scopul de a da ”spaţiu de respirat” ţărilor în curs de dezvoltare afectate de pandemia de coronavirus.

Suspendarea plăţii datoriilor presupune alocarea imediată de fonduri lichide în valoare de 20 de miliarde de dolari şi presupune ca ţările vizate să coopereze cu Fondul Monetar Internaţional,, a mai spus ministrul saudit de finanţe, adăugând că G20 a injectat șapte trilioane de dolari în economia globală.

”Sprijinim adoptarea şi implementarea rapidă a unui răspuns financiar solid, pentru a ajuta ţările aflate în nevoie şi pentru a menţine stabilitatea şi forţa financiară globală”, se mai arată în comunicatul emis la finalul summitului virtual al G20, relatează CNN, preluat de Rador.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.