Acasă Economie Guvernul va continua să susțină plata șomajului tehnic și după 15 mai

Guvernul va continua să susțină plata șomajului tehnic și după 15 mai

DISTRIBUIȚI

154472 – 29042020 – Guvernul va continua să susțină plata șomajului tehnic pentru companiile ai căror angajați nu pot reveni la muncă, chiar dacă după data de 15 mai ar putea fi ridicată starea de urgență. Șomajul tehnic, în valoare de 75% din salariu, este plătit de stat pe durata stării de urgență, conform OUG nr. 32/2020, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban. De asemenea, premierul a precizat că Executivul pregătește măsuri de susținere financiară și pentru angajatorii ai căror angajați se întorc la muncă, după relaxarea măsurilor de restricție.

”Pentru firmele care vor ieși de sub restricții după data de 15 mai vom pune la dispoziția companiilor instrumente de măsuri active. Adică persoanele care au fost în șomaj tehnic și își reiau activitățile îi vom susține prin plata unui cuantum din salariu o perioadă de timp, urmează să analizăm situațiile concrete pentru a adopta actul normativ”, a mai declarat Orban.

Conform Ministerului Muncii, la 28 aprilie erau 1.031.152 de români trimiși în șomaj tehnic și 266.473 de oameni care și-au pierdut locul de muncă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.