Acasă Economie ICPE-CA mobilizează resurse pentru reducerea impactului COVID-19

ICPE-CA mobilizează resurse pentru reducerea impactului COVID-19

DISTRIBUIȚI

 154189 – 09042020 – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA București își mobilizeză resursele științifice și tehnice în sprijinul eforturilor la nivel național pentru identificarea de soluții inovatoare pentru managementul epidemiei de coronavirus. Pentru a susține acoperirea acestei nevoi urgente, ICPE-CA își coordonează eforturile în parteneriat cu  instituții de cercetare similare, agenți economici sau autoritățile abilitate și pune în slujba comunității cunoștințele, expertiza și infrastructura pentru a identifica noi soluții pentru combaterea, prevenirea sau tratarea îmbolnăvirilor cu coronavirus.

Astfel, ICPE-CA colaborează cu INCD Turbomotoare COMOTI și cu alte institute naționale de cercetare și universități la dezvoltarea unui sistem de ventilație mecanică destinat tratării persoanelor infectate cu COVID-19. De asemenea, beneficiind de infrastructură de ultimă generație pentru prototiparea rapidă de tip imprimantă 3D, ICPE-CA a identificat o serie de componente destinate echipamentelor de protecţie și tratament. În acest sens, institutul nostru a inițiat o serie de discuții și parteneriate cu agenți economici pentru producția de echipamente specifice.

Cu o bogată experiență în domeniul nanomaterialelor și tehnologiilor avansate, ICPE-CA în parteneriat cu S.C. MGM STAR CONSTRUCT S.R.L. oferă soluții pentru funcționalizarea antimicrobiană și cu potențial antiviral a măștilor și instrumentarului medical prin depunerea de straturi subțiri nanostructurate.

ICPE-CA promovează și realizează activități de cercetare aplicativă concentrate pe crearea de noi tehnologii menite să răspundă nevoilor economice și sociale, anunta .

Biroul de presă al INCDIE ICPE-CA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.