Acasă Externe Agenda Europeana Josep Borrell: ”Solidaritatea este în centrul valorilor Uniunii Europene”

Josep Borrell: ”Solidaritatea este în centrul valorilor Uniunii Europene”

30 de medici și asistente medicale din Albania dau o mână de ajutor colegilor lor italieni

DISTRIBUIȚI

154016 – 01042020 – În timp ce întreaga lume, inclusiv Balcanii de Vest, luptă împotriva pandemiei provocată de noul coronavirus, într-un gest de solidaritate, Albania a decis să trimită 30 de medici și asistente în Italia, pentru a veni în sprijinul colegilor lor din peninsulă, în această perioadă de criză. Personalul medical din Albania s-a oferit voluntar să lucreze în Lombardia, în zona Bergamo, cea mai afectată regiune din Italia. Timp de 30 de zile, medicii albanezi vor lucra alături de colegii lor italieni. Cu peste 11.500 de victime, Italia are cel mai mare număr de decese legate de coronavirus până în prezent.

Ca și alte state din Balcanii de Vest, și Albania se confruntă cu focarul de coronavirus.

Solidaritatea este în centrul valorilor Uniunii Europene”, a subliniat Înaltul Reprezentant, vicepreședintele Josep Borrell, care a discutat cu premierul albanez Edi Rama despre importanța cooperării internaționale pentru combaterea răspândirii pandemiei coronavirusului. „Este necesară o acțiune puternică și coordonată pentru a aborda impactul acestei pandemii asupra societății și economiei. Prin urmare, UE a redirecționat către Albania peste 50 de milioane euro pentru sprijin imediat în sectorul sănătății și în domeniul socio-social redresarea economică a țării ”, a subliniat Josep Borrell. Mai mult, UE acordă 38 de milioane de euro asistență imediată pentru a combate situațiile de urgență legate de coronavirus în Balcanii de Vest.

Joi, 26 martie 2020, Consiliul European a dat undă verde pentru începerea negocierilor de aderare pentru Albania și Macedonia de Nord, recunoscând astfel progresele realizate și reformele cruciale implementate de cele două țări. Înaltul Reprezentat Josep Borrell a salutat decizia statelor membre, în plină criză Coronavirus,
catalogând-o drept o decizie importantă pentru regiune și pentru întreaga Uniune Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.