Acasă Politic Marian Petrache despre anul școlar 2019 – 2020: ”Nu suntem într-o situație...

Marian Petrache despre anul școlar 2019 – 2020: ”Nu suntem într-o situație normală, așa că trebuie să ne adaptăm”

DISTRIBUIȚI

 154434 – 28042020 – Viața trebuie să continue, dar să respectăm condițiile așa încât să limităm cât de mult putem efectele coronavirusului este mesajul președintelui Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, cu privire la anunțul Ministerului Educației despre condițiile speciale în care se va încheia anul școlar 2019 – 2020.

”Nu suntem într-o situație normală, așa că trebuie să ne adaptăm. Ce variante aveam? Să nu închidem anul școlar sau să îl închidem în condiții speciale. Să lași un an în suspensie înseamnă un an suspendat din viața unui copil. Dar înseamnă și un an de necalificați, o generație fără niciun atestat. Așa că anul școlar se încheie în anumite condiții: Pentru elevii din anii terminali cu pregătire opțională, în condiții de siguranță. Copiii vor veni la pregătire în școala lor, vor sta la o bancă distanță, nu vor fi mai mult de zece în același timp, iar planificarea o vor face directorii școlilor. La intrarea în școală vor primi măști și mănuși, iar, după fiecare grupă, clasa va fi igienizată. Elevii nu sunt obligați să participe la cursurile de pregătire în clasă, dar autoritățile au datoria să creeze cele mai bune condiții pentru pregătirea de examen. Pregătirea va fi disponibilă și online. Pentru elevii din celelalte clase e mai simplu. Lor li se încheie mediile și recuperează materia la toamnă”, a exemplificat Petrache.

Principalele modificări ale acestui an școlar anunțate de ministrul Educației, Monica Anisie:

Materia nepredată anul acesta se va recupera anul viitor;

Anul acesta nu se mai dau teze;

Dacă un elev nu are două note pentru încheierea mediei, se va stabili la Ministerul Educației procedura de încheiere;

Studenții vor continua cursurile online și vor putea da examene, tot online;

Din 2 iunie, timp de două săptămâni, se face pregătire pentru examenele naționale sau bacalaureat la școală sau, pentru cine nu poate participa în clasă, online;

Examenele naționale încep pe 15 iunie;

Bacalaureatul începe cu probele scrise pe 22 iunie. Apoi vor fi date și probele de competențe;

Examenele de calificare la învățământul dual se vor da doar pe bază de proiect;

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.