Acasă Social Mesaj pentru ”oameni cu suflet mare care oferă protecție unor suflete aflate...

Mesaj pentru ”oameni cu suflet mare care oferă protecție unor suflete aflate în nevoie”

DISTRIBUIȚI

154250 – 14042020 – Federația Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România ”Columna” amintește că prin Ordonanța Militară nr.8/2020 ”s-a luat măsura trimiterii în izolare la locul de muncă a unor oameni minunați”. ”Probabil foarte puțini aveți idee cine sunt, dar nu vă faceți probleme, nu e vina voastră, sunt foarte puțin mediatizați de cei care ar trebui să o facă.

Sunt oameni cu suflet mare care oferă protecție unor suflete aflate în nevoie. Sunt angajații din sistemul de asistență socială, care în această perioadă complicată fac scut pentru a proteja copiii și vârstnicii, cu sau fără dizabilități din România, ocrotiți în centrele rezidențiale, împotriva acestui cumplit virus COVID-19.

Sunt oamenii care și-au lăsat în urma copiii, soții sau părinții bolnavi pentru a fi la serviciu non-stop timp de 14 zile și pentru a proteja aceste suflete nevinovate.

Ei sunt colegii minunați pe care îi reprezentăm așa cum putem mai bine, cu toate că nu întotdeauna reușim să-i convingem pe cei care ar trebui sa ia decizii, deoarece nu cunosc foarte bine acest sistem sau nu le pasă.

Deseori, sunt văzuți ca o categorie de angajați care cheltuie mulți bani și nu produc nimic. Așa este, cheltuie mulți bani, în schimb oferind dragoste, protecție, educație, suport, “produc” zâmbete pe chipul copiilor și vârstnicilor și aduc alinare miilor de suflete care au mare nevoie de ajutor.

Alteori, se aruncă cu noroi în ei, de către cei care vor audiență sau care își urmăresc interesele meschine.

Din toate acestea, trebuie să învățăm să ne promovăm munca, pentru ca societatea să nu confunde centrele de servicii sociale, pe care cu trudă le-am făcut, să devină ”acasă” pentru cei greu încercați de viață, cu vechile case de copii sau cu “lagărele” mediatizate cu rea intenție.

Să nu le permitem să uite de noi!

Să-i determinăm să-și amintească de importanța muncii noastre, să valorizeze eforturile noastre și să ne acorde respectul cuvenit!

Să nu-i uităm nici pe asistenții maternali profesioniști, ale căror familii au devenit familiile copiilor “fără familii”!

Aceștia sunt angajații din sistemul de asistență socială, oameni pe care te poți baza atunci când viața nu îți oferă cele mai bune perspective. Suntem mândri de oamenii pe care îi reprezentăm și le dorim să treacă cu bine peste această perioadă. Suntem alături de voi!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.