Acasă Externe Ministrul Aurescu a propus omologului norvegian ca o parte din fondurile norvegiene...

Ministrul Aurescu a propus omologului norvegian ca o parte din fondurile norvegiene să fie folosite pentru combaterea pandemiei de COVID-19

DISTRIBUIȚI

154474 – 29042020 – Ministrul  afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut miercuri, 29 aprilie 2020, o convorbire telefonică cu omologul norvegian, doamna Ine Marie Eriksen Søreide, la solicitarea acesteia, context în care oficialul român a propus ca o parte a resurselor rămase din exercițiul financiar 2014-2021 să fie făcute disponibile pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Potrivit unui comunicat MAE, propunerea a fost primită cu deschidere de omologul norvegian.

Cei doi miniștri au discutat, în principal, despre cooperarea româno-norvegiană în contextul generat de pandemia COVID-19 și au fost de acord că, în special în această perioadă, este deosebit de importantă susținerea proiectelor de cercetare în vederea dezvoltării unor metode de diagnosticare rapidă, tratament, respectiv a unui vaccin global pentru COVID-19.

Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat aprecierea pentru nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale și al dialogului politico-diplomatic și a evidențiat interesul României pentru extinderea cooperării româno-norvegiene în domenii de interes comun.

Ministrul român al afacerilor externe a exprimat aprecierea pentru contribuția norvegiană la Mecanismele Financiare Norvegian și, respectiv, al Spațiului Economic European, prin care România beneficiază de 502,5 milioane euro, în intervalul 2014-2021. Din această contribuție se finanțează proiecte în domenii precum societatea civilă, incluziunea socială, justiție, mediu, cercetare și inovare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.