Acasă Externe OMS nu vrea relaxare

OMS nu vrea relaxare

DISTRIBUIȚI

154389 – 24042020 – Ţările din Europa ar trebui să rămână vigilente şi să fie foarte atente atunci când au în vedere măsuri de relaxare a restricţiilor menite să limiteze răspândirea noului coronavirus, a declarat joi directorul Biroului Regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, relatează DPA, preluată de Agerpres.

”Complacerea ar putea fi cel mai rău duşman al nostru în acest moment. Nu ne putem permite să credem că suntem în siguranţă”, a afirmat Hans Kluge la sediul agenţiei OMS din Copenhaga.

”Nu faceţi greşeli, ne aflăm încă în ape foarte tulburi şi vom mai fi o perioadă de acum înainte”, a adăugat el.

În regiunea europeană a OMS se află aproape jumătate din cazurile înregistrate la nivel global de COVID-19, adică aproape 1,2 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus.

În conferinţa sa de presă săptămânală online, Kluge a menţionat că în ţările din partea estică a regiunii europene a OMS – inclusiv Rusia, Turcia, Ucraina, Uzbekistan şi Belarus – s-au înregistrat recent creşteri ale numărului de noi cazuri de COVID-19.

Totodată, directorul regional al OMS şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul mare de decese raportate în căminele de vârsnici din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.