Acasă Externe OMS: Serviciu online pentru combaterea dezinformării

OMS: Serviciu online pentru combaterea dezinformării

DISTRIBUIȚI

 154286 – 16042020 – Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat miercuri un serviciu chatbot prin Facebook Messenger pentru combaterea dezinformării în legătură cu noul coronavirus, a anunţat organizația.

Chatbot-ul, sau robot conversaţional, este o extensie a serviciului Health Alert al organizaţiei şi va oferi informaţii rapide şi precise despre COVID-19.

Peste 12 milioane de persoane primesc deja informaţii şi actualizări despre COVID-19 de la OMS prin intermediul aplicaţiei de mesagerie WhatsApp.

Prin extinderea serviciului pe Facebook Messenger şi canalele sale de comunicare asociate, se estimează că cifra beneficiarilor ar putea ajunge la 4,2 miliarde.

Potrivit OMS, în multe regiuni grav afectate de COVID-19, comunicarea prin intermediul familiei de aplicaţii a platformei de socializare a crescut cu peste 50 de procente.

Serviciul interactiv poate fi accesat în engleză, franceză, spaniolă şi arabă prin pagina oficială de Facebook a OMS selectând „trimite mesaj” sau prin link-ul de Messenger dedicat. sursa:rfi.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.