Acasă Politic Parlamentul a votat pentru prelungirea stării de urgență decretată de președinte

Parlamentul a votat pentru prelungirea stării de urgență decretată de președinte

DISTRIBUIȚI
captura video

154279 – 16042020  – Parlamentul a aprobat joi, în şedinţă online, cu 404 voturi pentru, 29 voturi împotrivă și 5 abțineri prelungirea stării de urgență pe întreg teritoriul României, stabilită, prin decret, de preşedintele Klaus Iohannis. Un parlamentar nu a votat.

Potrivit hotărârii Parlamentului, guvernul nu va mai putea lua măsuri de restrângere a drepturilor fundamentale decât prin acte normative cu putere de lege și va fi obligat să prezinte Parlamentului săptămânal un raport cu privire la măsurile adoptate sau pe care intenționează să le ia pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

De aemenea, Parlamentul cere Guvernului să prezinte săptămânal un raport al măsurilor adoptate, iar la finalul stării de urgență, Curtea de Conturi trebuie să verifice cheltuielile făcute în această perioadă.

Cu o zi înainte, Comisiile juridică, de apărare şi pentru sănătate ale celor două Camere ale Parlamentului și comisiile de politică economică, afaceri europene, muncă, transporturi şi învăţământ au avizat favorabil decretul.

Liderii Pro România și ALDE, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu anunțaseră că se opun prelungirii măsurilor de restricție, în timp ce PSD a decis într-o ședință a Comitetului Executiv, care a avut loc miercuri, să voteze în favoarea prelungirii stării de urgență decretată de președinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.