Acasă Anchete Interne Permis de conducere “fabricat” cu 400 euro, depistat la controlul de frontier

Permis de conducere “fabricat” cu 400 euro, depistat la controlul de frontier

DISTRIBUIȚI

154353 – 22042020 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huşi efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean român care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În noaptea  de 21/22 aprilie  a.c., în jurul orei 00.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi – I.T.P.F. Iaşi, a oprit pentru control, pe raza localităţii Drânceni, un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în România, condus de ieşeanul L.C., în vârstă de 53 de ani.

La controlul de frontieră, L.C. a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova. Având  suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals şi  că L.C. nu figurează în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere.

Bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui cetăţean din Chişinău,  ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 400 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.