Acasă Economie Plăţile pentru şomajul tehnic vor fi făcute, cel mai târziu, la începutul...

Plăţile pentru şomajul tehnic vor fi făcute, cel mai târziu, la începutul săptămânii viitoare

DISTRIBUIȚI

154380 – 23042020 – Plăţile pentru şomajul tehnic vor fi făcute, cel mai târziu, la începutul săptămânii viitoare pentru 570.000 de salariaţi pentru care au fost depuse cereri pentru luna martie, a declarat, joi, preşedintele Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Victor Picu.

”Pentru 570.000 de salariaţi au fost depuse cereri pentru şomajul tehnic pentru luna martie. Ne aşteptăm ca în luna mai pentru aprilie să fie depuse cereri pentru aproximativ un milion de salariaţi. (…) În prezent, pentru 320.000 de salariaţi au ajuns banii înainte de Paşti şi săptămâna aceasta sau cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare vor fi toate plăţile făcute. A depins foarte mult şi când s-au depus cererile”, a precizat Picu, la Digi 24.

El susţine că Ministerul Muncii lucrează în prezent la un set de măsuri care se vor lua după ce se încheie perioada de şomaj tehnic, respectiv după data de 15 mai.

”Ministerul Muncii împreună cu Guvernul României lucrează în acest moment la un set de măsuri care se vor lua după şomajul tehnic, după 15 mai, asta ar însemna că pentru perioada 1-15 mai să mai fie două săptămâni de şomaj tehnic şi de la 15 mai vor fi alte măsuri. Încă se lucrează, nu s-a decis exact care vor fi aceste măsuri, dar într-adevăr ministerul şi guvernul vor veni în ajutorul celor care vor reintra în câmpul muncii”, a subliniat Picu.

Potrivit Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS), 1.025.188 de contracte de muncă erau suspendate miercuri, de la declararea stării de urgenţă, astfel: 327.092 în Industria prelucrătoare, 188.634 în Comerţul cu ridicata şi cu amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 111.874 în Hoteluri şi restaurante.

În schimb, numărul contractelor de muncă încetate de la declararea stării de urgenţă (16 martie) a urcat miercuri la 245.462.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.