Acasă Externe Agenda Europeana Președintele Klaus Iohannis vorbește despre relocarea producției strategice și a lanțurilor de...

Președintele Klaus Iohannis vorbește despre relocarea producției strategice și a lanțurilor de aprovizionare europene

La începutul pandemiei de COVID-19, UE a avut dificultăți în identificarea și accesarea materialor de protecție medicală

DISTRIBUIȚI
sursa foto: http://www.revistamiscarea.ro

154448 – 28042020 – În condițiile în care au existat probleme cu aprovizionarea de echipamente la debutul pandemiei cu noul coronavirus, președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seară, că este necesar ca UE, inclusiv România, să ia în calcul relocarea producției strategice și a lanțurilor de aprovizionare.

În conferința de presă susținută la Palatul Cotroceni, președintele Iohannis nu a vizat o anumită țară, dar sugestiv a lăsat să se înțeleagă că este vorba despre țări care au o percepție diferită despre sistemul democratic:

“Avem nevoie să readucem anumite producții în România, cum am discutat și la nivel european, și să încurajăm sectoare strategice să se relocheze în Europa. La începutul acestei pandemii am fost puși în situația să cumpărăm echipamente din țări care sunt foarte departe de noi, nu geografic, ci din punct de vedere al percepției unui sistem democratic. Nu cred că cineva găsește că este un lucru bun să nu avem pe ce pune mâna în momente de criză. Părerea mea este că va avea loc o regândire și o reașezare a lanțurilor economice și a lanțurilor de producție. Trebuie să avem grijă ca în UE să existe facilități de producție acolo unde se realizează producție strategică. Sunt convins că vor exista și antreprenori români care vor sesiza oportunitatea”, a explicat președintele, precizând că aceste lanțuri de producție pot fi organizate în mai multe state membre.

Precum se știe, UE a avut dificultăți în identificarea și accesarea materialor de protecție medicală, iar o mare parte din transporturi, cu precădere din China, au fost blocate, în contextul în care pandemia de coronavirus a izbucnit inițial în China, la sfârșitul anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.