Acasă Social Sanatate Primăria Capitalei a deschis, în Regie, patru cabinete stomatologice pentru copiii care...

Primăria Capitalei a deschis, în Regie, patru cabinete stomatologice pentru copiii care prezintă urgente stomatologice

Programări la call center - 0374 887 887 Cabinetele funcționează zilnic în intervalul orar 8.00 - 20.00, iar în weekend între orele 9.00 - 16.00

DISTRIBUIȚI

 154454 – 29042020 – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a aflat marți in Regie, la Universitatea Politehnica, unde Primăria Capitalei, prin ASSMB, cu sprijinul Universității Politehnice București, a amenajat și a obținut avizarea a patru cabinete stomatologice, care, desi de obicei deservesc studenții UPB, acum sunt destinate copiilor care prezinta urgente stomatologice.

Cele patru cabinete sunt dotate cu unituri dentare moderne, achiziționate în 2019, fiind deservite de o stație de sterilizare cu patru autoclave.

De asemenea, trei echipe, formate din câte un medic și un asistent medical, sunt la datorie în aceste cabinete, iar o altă echipă realizează triajul epidemiologic al pacienților și aparținătorilor. Medicii și asistenții medicali sunt cu toții angajați ai Rețelei de Medicină Școlară și Universitară din cadrul ASSMB.

In ceea ce priveste programarile la aceste cabinete stomatologice, Firea a explicat ca acestea se vor realiza prin intermediul unui call center – 0374 887 887 – astfel încât să se evite timpii de așteptare și aglomerarea. Astfel, cei doi medici stomatologi care răspund la telefoanele din call center stabilesc dacă problema sesizată este o urgență stomatologică si programeaza pacientii.

În cazul copiilor, urgențele stomatologice constau mai ales în carii complicate, cu durere sau infecție, sau diverse traumatisme dentare.

Cabinetele funcționează zilnic în intervalul orar 8.00 – 20.00, iar în weekend între orele 9.00 – 16.00. În același interval orar funcționează și serviciul de call center.

Au fost luate toate măsurile de protecție necesare pentru siguranța personalul medical și a pacienților. Medicii și asistentele dispun de echipamente speciale, conform tuturor regulilor, iar cabinetele sunt dezinfectate prin nebulizare și radiații ultraviolete.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.