Acasă Social Administratie Primăria Capitalei a început tratamentele de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor 

Primăria Capitalei a început tratamentele de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor 

DISTRIBUIȚI

154191 – 09042020 –  Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Eco Igienizare, a demarat astăzi, 9 aprilie, campania de combatere a căpușelor și larvelor de țânțari din Capitală.

Astfel, pentru combaterea larvelor de țânțari, pentru anul 2020, au fost prevăzute 6 tratamente de larvicizare, care se vor realiza etapizat, în perioada aprilie-noiembrie 2020.

În acest interval, echipele CMEIB vor interveni pe toate malurile lacurilor din Capitală, în sistemul de apa și canal administrat de ApaNova, dar și în rețeaua de canalizare administrată de Compania Municipală Termoenergetica București, locuri în care se întâlnesc, cu predilecție, larvele de țânțari.

Se va acţiona cu 65 de pompe de mână, utilizandu-se substanţă VECTOBAC (larvicid biologic) – avizată de Comisia Națională pentru Biocide (aviz nr. RO/2017/0202/MRA/FR-2015-0038).

Pentru a putea combate eficient apariția populației de țânțari precum şi pentru a împiedica dezvoltarea coloniilor de larve, Compania Municipală Eco Igienizare solicită sprijinul cetățenilor și al firmelor care au în administrare terenuri și spații virane, să se asigure că nu există acumulări de apă şi să evite păstrarea rezervoarelor cu apă şi deşeuri pe proprietăți.

În ceea ce priveşte combaterea căpușelor, pentru anul în curs au fost prevăzute 5 tratamente, care se vor realiza, de asemenea, etapizat, în perioada aprilie-iunie.

Astfel, se va interveni, pe timpul zilei, în toate parcurile și spațiile verzi din Municipiul Bucuresti, precum și pe spațiile verzi din proximitatea blocurilor de locuințe.

CMEIB va acţiona cu 40 de atomizoare cu ceață rece și cu 12 echipamente de mare putere ULV (Ultra Low Volume), utilizându-se substanţa MICROSIN (insecticid) – avizată de Comisia Națională pentru Biocide (aviz nr. 1561BIO/18/12.24).

Facem precizarea că demararea campaniei de combatere a ţânţarilor şi capuşelor din Capitală a avut la bază previziunile emise de meteorologi, care anunță temperaturi ridicate pentru această perioadă, precum şi evaluările efectuate în teren de către specialiştii Companiei Municipale Eco Igienizare.

De asemenea, au fost luate în calcul avertizările specialiştilor potrivit cărora, odată cu începerea sezonului cald, apariția țânțarilor și a căpușelor favorizează transmiterea unor boli extrem de periculoase pentru sănătatea oamenilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.