Acasă Anchete Interne Recomandări europene privind implicaţiile pandemiei COVID-19 în rândul persoanelor consumatoare de droguri

Recomandări europene privind implicaţiile pandemiei COVID-19 în rândul persoanelor consumatoare de droguri

DISTRIBUIȚI

154077 – 06042020 – Care sunt riscurile specifice cu care se confruntă persoanele care consumă droguri în timpul pandemiei COVID-19, care sunt serviciile de care aceştia vor avea nevoie, cum se vor adapta profesioniştii care lucrează în acest domeniu sunt câteva din întrebările care pot apărea.

Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanii (EMCDDA) pune la dispoziţia ţărilor membre un ghid de recomandări şi posibile riscuri asociate consumului de droguri, în contextul pandemiei COVID-19.

Totodată, ghidul conţine recomandări privind planificarea, revizuirea şi adaptarea intervenţiilor specializate în domeniul drogurilor, la contextul actual.

Membră a Reţelei Europene de Informaţii cu privire la Droguri şi Dependenţa de Droguri (REITOX), dezvoltată de Observatorul European pentru Droguri si Toxicomanii, Agenţia Naţională Antidrog îşi propune informarea privind riscurile emergente legate de pandemia COVID-19 asupra persoanelor care consumă droguri, dar şi asupra furnizorilor de servicii de asistenţă specifice pentru aceştia.

De asemenea, Agenţia Naţională Antidrog implementează măsuri de prevenire împotriva transmiterii COVID-19 în locațiile accesate de persoanele consumatoare de droguri şi asigură atât continuitatea serviciilor pentru acestea, cât și protecția specialiştilor care le oferă îngrijire și sprijin, în concordanţă cu situaţia actuală şi, implicit, cu respectarea măsurilor de instituire a stării de urgenţă pe teritoriul României.

Mai jos, regăsiţi forma integrală a materialului transmis de către EMCDDA:

Implicaţiile COVID-19 asupra persoanelor care consumă droguri şi asupra furnizorilor de servicii de asistenţă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.