Acasă Politic România susține eforturile autorităților ucrainene în ceea ce privește integrarea europeană

România susține eforturile autorităților ucrainene în ceea ce privește integrarea europeană

DISTRIBUIȚI

154333 – 22042020 – Secretarul de Stat Dan Neculăescu a participat ieri, prin sistem video-conferință, la o discuție informală a miniștrilor Afacerilor Externe din statele membre ale Uniunii Europene cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

Dan Neculăescu a exprimat susținere pentru eforturile autorităților ucrainene în ceea ce privește integrarea europeană, subliniind necesitatea intensificării procesului de reforme în beneficiul tuturor cetățenilor Ucrainei, inclusiv a celor aparținând minorităților naționale. A reiterat sprijinul consecvent al României în ceea ce privește suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

De asemenea, secretarul de Stat român a menționat și sprijinul acordat de România în ceea ce privește cazurile punctuale de tranzitare a teritoriului național de către cetățenii ucraineni, cu respectarea normelor stabilite de autoritățile române în contextul efortului de gestionare și prevenire a extinderii COVID-19.

La rândul său, ministrul de Externe ucrainean a realizat o prezentare a măsurilor adoptate de autoritățile ucrainene, atât pentru avansarea agendei reformelor, dar și în contextul provocărilor generate de pandemia de COVID-19. De asemenea, a mulțumit statelor membre ale UE pentru ajutorul acordat în contextul eforturilor de gestionare a efectelor pandemiei cu noul coronavirus, inclusiv în ceea ce privește sprijinul pentru repatrierea cetățenilor ucraineni. Totodată, a exprimat gratitudine pentru poziția consecventă a UE și statelor membre în sprijinul suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și pentru susținerea eforturilor de integrare europeană ale Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.