Acasă Social staiacasa vs. #hailatreaba

staiacasa vs. #hailatreaba

DISTRIBUIȚI
foto:rfi.ro

 154076 – 06042020 – Unul din subiectele pline de controverse, din această perioadă, este cel privind chemarea la muncă a angajaților. Ca o replică la îndemnul promovat de autorități #staiacasa a apărut mișcarea #hailatreaba, potrivit rfi.ro.

Îndemnul de a merge la muncă este făcut în numele salvării economiei. S-a găsit un grup care dorește, cu orice preț, chiar și cel al îmbolnăvirii, să cheme oamenii la muncă.

Dar, parcă s-a uitat complet că în România încă se muncește. Cea mai bună dovadă în acest sens este că gospodăriile din toată țara sunt alimentate în continuare cu energie electrică, apă și gaze naturale. Internetul funcționează, chiar și într-un moment în care consumul crește, apa caldă și căldura ajung în casele oamenilor. Marile rețele comerciale funcționează, iar casierele care lucrează în aceste magazine sunt supuse unui risc de contaminare extrem de mare. Micul magazin de cartier este acolo și deschis non-stop, în unele cartiere.

Muncitorii agricoli sunt pe câmp, la lucrările de primăvară, mass-media este la datorie lucrând și de acasă și direct din zonele „fierbinți”, pentru a transmite informațiile. Transportatorii de marfă lucrează și ei. Medicii, Armata și Poliția sunt la serviciu.

Este adevărat că economia nu funcționează la nivelul de dinainte de începerea crizei sanitare. O parte din sectoarele economice au întrerupt activitatea brusc. Companiile din aceste sectoare sunt oprite din cauza normelor legale, dar există și firme care au avut căderi dramatice din cauza mediului economic nou, precum transporturile feroviare de călători, auto și aeriene, hotelurile, restaurantele, cafenelele, comerțul cu bunuri nealimentare sau agențiile de turism. Mall-urile sunt închise, de asemenea.

 

In continuare aici

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.