Acasă Externe Takeshi Kasai: Societatea trebuie să fie pregătită pentru un stil de viaţă...

Takeshi Kasai: Societatea trebuie să fie pregătită pentru un stil de viaţă diferit

DISTRIBUIȚI

 154319 – 21042020 – Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat marţi că ridicarea oricăror restricţii impuse pentru stăvilirea transmiterii noului coronavirus trebuie să fie graduală, întrucât dacă interdicţiile vor fi relaxate prea curând va exista o recrudescenţă a infectărilor, informează Reuters.

Măsurile de izolare s-au dovedit eficiente, iar oamenii trebuie să fie pregătiţi pentru a adopta un stil de viaţă diferit, care să permită funcţionarea societăţii, dar şi ţinerea sub control a răspândirii coronavirusului, a spus Takeshi Kasai, director regional pentru Pacificul de Vest în cadrul OMS.

Trebuie să adaptăm felul în care trăim, precum şi sistemele de sănătate odată cu desfăşurarea epidemiei, a susţinut Kasai în timpul unei conferinţe de presă online.

„Cel puţin până când va fi identificat un vaccin sau un tratament eficient, acest proces va trebui să devină noua noastră normalitate”.

Guvernele care iau în considerare ridicarea restricţiilor trebuie să procedeze cu prudenţă şi în mod gradual, monitorizând în continuare situaţia epidemiologică, a mai spus acesta. Atât timp cât virusul circulă, nicio ţară nu este pusă la adăpost în faţa unei potenţiale epidemii copleşitoare, a mai precizat oficialul.

„Indivizii şi societatea trebuie să fie pregătiţi pentru un stil de viaţă diferit”, a spus acesta.

Sursa: agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.