Acasă Sport Ultramaratonul Autism24h: 150 de oameni vor alerga minim 100 de km în...

Ultramaratonul Autism24h: 150 de oameni vor alerga minim 100 de km în … casă

DISTRIBUIȚI

 154433 – 28042020 – În zilele de 2 și 3 mai 2020 se va da startul Ultramaratonului Autism 24 de ore Marea Neagră iar, pentru prima dată în istoria competiției, evenimentul nu se va desfășura pe plaja din stațiunea Mamaia, ci în domiciliul fiecărui participant, din cauza crizei generate de pandemia Covid-19. Astfel, cei 150 de participanți înscriși la cursă vor alerga minim 100 de km în propria casă, pentru sprijinirea financiară a copiilor cu autism izolați în casă și care nu au posibilitatea de a-și continua tratamentul.

Startul va fi dat sâmbătă, 2 mai, la ora 10.00, și va fi transmis în direct pe Facebook și pe Youtube, iar finish-ul va avea loc duminică la finalul celor 24 de ore de alergare. Participanţii își vor putea alege traseul de alergare și acesta poate fi:  în casă, pe bandă de alergare, pe terasă, pe acoperișul blocului, în curtea casei și pe orice alt traseu care îndeplinește condițiile legale pentru această perioada. Kit-ul de concurs pentru fiecare participant se va livra prin curierat la domiciliu și va conține: medalie, mascota Autism24h și diplomă evenimentului.

Platformă online de terapie și suport emoțional pentru copiii cu autism

Evenimentul are scop caritabil și urmărește strângerea de fonduri pentru realizarea primei platforme online de terapie și suport emoțional pentru copiii cu autism. ”Platforma va fi prima resursă reală și practică pentru familiile copiilor cu autism din România . Există cărți, site-uri, cursuri, povești și o mulțime de resurse teoretice, dar nimeni nu a realizat o platforma unde să prezinte demonstrativ familiilor lecții și materiale video practice de desfășurare a ședințelor terapeutice. Va reprezenta o resursă importantă pentru multe familii care nu-și permit mii de euro să plătească psihologi pentru a asigura copiilor o terapie corectă Cu siguranță că intreagă energie a evenimentului va fi  una specială și majoritatea participanților vor  încerca să-și descopere noi  limite și să-și dovedească că pot mai mult decât ar fi bănuit”, declară psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului Alerg24h.

Cele mai ciudate locuri de alergare

Printre cele mai ciudate locuri, care au fost alese deja de participanți ca trasee de alergare pentru atingerea celor 100 de km sunt: baia unui apartament de bloc, terasa apartamentului, garajul unei case, alergatul în jurul mesei din sufragerie, terasa blocului, iar un alergător și-a amenajat un traseu între aragaz și mașină de spălat.
Participanții vor avea la dispoziție, ca la orice concurs care se respectă: număr de concurs, clasament online, medalie de finisher și diplomă de participare.

La startul competiției se vor afla cei mai buni ultramaratoniști din întreaga țară, iar la eveniment vor participa și români din întreaga Europă care vor alerga în izolare, din Anglia, Spania și Italia. Un caz special este al profesorului de matematică Dan Toropu din Suedia, care va alerga cele 24 de ore alături de prieteni și apropiați într-un parc pe un traseu special amenajat pentru eveniment.

Întregul eveniment va fi transmis online pe rețele sociale, timp de 24 de ore, prin intermediul unui studio.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.