Acasă Anchete Interne Vela: Nu este exclusă posibilitatea ca după 15 mai, ”starea de urgență”...

Vela: Nu este exclusă posibilitatea ca după 15 mai, ”starea de urgență” să fie înlocuită cu o ”stare de alertă”

DISTRIBUIȚI
foto:banatulazi.ro

154481 – 30042020 – Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat miercuri seara că nu este exclusă posibilitatea ca după 15 mai, ”starea de urgență” să fie înlocuită cu o ”stare de alertă”, în cazul în care se va constata o creștere a numărului de infecții cu Coronavirus.

Instituirea stării de alertă ar însemna ca o parte dintre măsurile din ordonanţelor militare să fie păstrate – printr-o decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă – și după 15 mai, când va fi ridicată starea de urgență.

”Am trecut cu greu peste această perioadă, ca sa trecem cu bine peste următoarea. Totul depinde de noi. Dacă nu vom înțelege că în perioada aceasta, de 1 Mai, nu ne putem permite deloc să ne relaxăm, că nu putem ieși la chefuri, la grătare, după 15 mai nu vom avea cum să relaxăm prea mult din măsurile ordonanțelor militare. Dacă însă înțelegm să ne comportăm responsabil, să respectăm toate condițiile de distanțare, indicațiile pentru igienă, după 15 mai vom putea relaxa mai mult din restricțiile actuale”, a precizat ministrul Vela într-o intervenție la Digi24.

Neresepctarea măsurilor de distanțare ar putea duce la o creștere a numărului de cazuri de infecții cu Coronavirus, ceea ce ar însemna ca parte din ordonanțele militare actuale să fie menținute.

Pentru weekend-ul de 1 Mai, au fost suplimentate forțele de ordine, a avertizat ministrul.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.