Acasă Social 11.000 de bucuresteni vor fi testați în vederea indentificarii virusului SARS-CoV-2

11.000 de bucuresteni vor fi testați în vederea indentificarii virusului SARS-CoV-2

DISTRIBUIȚI
COVID-19, Corona Virus epidemic disease with doctor in PPE Personal Protective Equipment holding blood test tube

154549 – 11052020 – La propunerea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de astazi, proiectul de hotarare ”Testam Pentru Bucuresti!”, prin intermediul caruia 11.000 de bucuresteni vor fi testati pentru indentificarea virusului SARS-CoV-2.

Proiectul a fost aprobat de PSD, ALDE si PMP.

Astfel, Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale va realiza parteneriate cu toate spitalele de stat si clinicile private care vor dori sa intre in acest proiect si care detin aparate de testare PCR, acreditate de catre Ministerul Sanatatii si avizate de catre DSP.

Primaria Capitalei va deconta testarea PCR, cu teste normale, deci precise, in prima faza, pentru 11.000 de bucuresteni care se inscriu voluntar in proiect. Subliniez ca nu este vorba, asa cum deja au aparut unele speculatii, ca dam bani sau vouchere oamenilor pentru a accepta sa se testeze! In mod evident, suma de 200 de lei nu se va plati direct beneficiarilor, ci  va fi decontata catre laboratoarele de stat si private”.

Bugetul total al proiectului este 2,233 milioane lei, iar cuantumul sprijinului financiar a fost stabilit conform Ordinului Ministrului Sanatatii 614/2020. Din bugetul total, suma de 33.000 de lei va fi alocata realizarii aplicatiei online de inscriere in proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.