Acasă Anchete Interne 30 mai – Ziua Direcţiei Generale Anticorupţie

30 mai – Ziua Direcţiei Generale Anticorupţie

DISTRIBUIȚI

 154834 – 29052020 – Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne sărbătoreşte, la data de 30 mai, 15 ani de la înfiinţarea ca structură de poliţie judiciară specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului.

În acest context, în prezența celor mai importanți colaboratori instituționali, a avut loc, la sediul din București al D.G.A., cu respectarea tuturor măsurilor pentru limitarea și prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu SARS-Cov-2, evenimentul de marcare a acestui moment festiv.

La eveniment au participat: Bogdan Licu, prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Crin Bologa, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Ionel Sorin Bălan, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, Ioan Viorel Cerbu, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, Denisa Adriana Cristodor, procuror șef secție în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Maria Arsene, din partea Reprezentanței Comisiei Europene în România

Totodată, ne-am bucurat de prezența Excelenței Sale, Andrew James Noble, ambasadorul Marii Britanii la București, stat care, alături de Spania, se constituie drept cei mai importanți furnizori de expertiză în ceea ce privește construcția instituțională a  Direcției Generale Anticorupție, Excelența Sa, Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul Tunisiei la București, Excelența Sa, Stefan Tomasevic, ambasadorul Serbiei, Excelența Sa, Abdulah Zawawi Bin Tahir, ambasadorul Malaeziei, precum și reprezentanți ai ambasadelor Statelor Unite ale Americii, prin procuror federal Scott Kerin, Spaniei, prin Jorge Fdez de Tejada Vilallonga, atașat de interne, Republicii Moldova, prin Emil Jacotă, ministru consilier și Ungariei, prin Adam Varga, adjunct al șefului misiunii.

Festivitatea a constat în acordarea unor diplome aniversare lucrătorilor D.G.A. cu vechime în unitate, colegilor care s-au pensionat, precum și partenerilor instituționali.

Pentru marcarea acestui eveniment, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție au organizat pe parcursul întregii săptămâni, la nivel național, numeroase activități de promovare a mesajelor anticorupție constând, printre altele, în distribuirea de materiale de informare anticorupție către cetățeni și personalul Ministerului Afacerilor Interne.

Inclusiv astăzi, în mai multe județe din țară și în municipiul București au loc activități de promovare instituțională. Astfel, în Capitală și în zone din județul Ilfov, cu sprijinul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov – structurile de poliție rutieră, se desfășoară activități stradale destinate conducătorilor de autovehicule și pasagerilor acestora, precum și pietonilor, în zone din Otopeni, Voluntari, Piața Unirii și Piața Universității, unde se află instalate steaguri și bannere de promovare a celor 15 ani de activitate în promovarea integrității pe care îi sărbătorim la data de 30 mai 2020.

Respectând toate măsurile de siguranță impuse de situația pandemiei de SARS – Cov- 2, s-a relaționat cu cetățenii fiind abordată problema asigurării unui mediu de integritate la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, ca principali parteneri în lupta împotriva corupției. Cu această ocazie, au fost distribuite materiale de informare conținând linia gratuită Call-center anticorupție a D.G.A. 0800.806.806, la care pot fi sesizate faptele de corupție în care ar putea fi implicat personalul M.A.I., de tipul flyere, pliante, odorizante auto, pixuri, carnețele și stickere autocolante auto.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.