Acasă Life 4 Mai, Ziua internațională a pompierilor

4 Mai, Ziua internațională a pompierilor

În România,  Ziua pompierilor este pe 13 septembrie

DISTRIBUIȚI

 154468 – 04052020 – Comunitatea internaţională celebrează anual, la 4 mai, Ziua internaţională a pompierilor, cu scopul de a recunoaşte şi onora sacrificiile pe care pompierii le fac zi de zi pentru comunităţile lor.

Ziua internaţională a pompierilor este, de asemenea, un prilej de a ne aminti de pompierii care au murit în timp ce serveau comunitatea noastră sau de cei care îşi dedică viaţa pentru a proteja siguranţa tuturor. În acelaşi timp, este o ocazie de a ne arăta sprijinul şi aprecierea faţă de pompierii din întreaga lume care continuă să ne protejeze ori de câte ori este nevoie, scrie site-ul https://www.firefightersday.org/.

Ziua internaţională a pompierilor este cunoscută şi ca Ziua Sfântului Florian, celebrată de mai bine de 150 de ani în Europa.

În România, ziua de 13 septembrie, în care a avut loc Bătălia din Dealul Spirii (1848) la Bucureşti, între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu şi un corp de armată al Imperiului Otoman, a fost desemnată Ziua pompierilor, scrie https://www.igsu.ro/.

Această dată a fost desemnată ca Zi a pompierilor din România, în cinstea eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri în acea luptă din timpul Revoluţiei Române din 1848. Legal, Ziua a fost oficializată în 1953, iar apoi prin Legea nr. 121/1996 privind organizarea şi funcţionarea Corpului Pompierilor Militari, mai scrie sursa de mai sus.  sursa/agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.