Acasă Externe Agenda Europeana Adina Vălean: Vom prezenta un ghid de practici cu măsuri precise care...

Adina Vălean: Vom prezenta un ghid de practici cu măsuri precise care să se ia în diversele moduri de transport

DISTRIBUIȚI

 154503 – 07052020 – Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, a vorbit la TVR despre cum vor arăta transporturile aeriene și ce măsuri se vor lua pe aeroporturi și în avioane după ce vom putea călători din nou.

„Săptămâna viitoare vom prezenta un ghid de practici care să garanteze siguranța transportatorilor dar și a pasagerilor, cu măsuri precise care să se ia în diversele moduri de transport, astfel încât atunci când va fi realuat transportul de pasageri, să știe toată lumea ce are de făcut și care sunt condițiile și riscurile pe care și le asumă dacă pornește într-o călătorie. (…) În acest moment nu vă pot confirma că am recomanda neapărat distanțarea în interiorul avionului. Cu siguranță li se va recomanda celor care călătoresc să poarte mască de protecție”, a precizat Adina Vălean.

Comisarul european a oferit explicații și despre problema compensațiilor financiare din partea companiilor aeriene pentru cei care își cumpăraseră bilete:

Există legislație europeană foarte clară și în pofida unor presiuni foarte mari venite din toate părțile, atât a statelor membre cât și a diverselor companii să schimbăm această legislație, am rezistat. Consider că este cea mai potrivită legislație pentru a apăra drepturile pasagerilor și, conform acesteia, celor care doresc li se poate rambursa costul biletului. Li se pot oferi vouchere. Săptămâna viitoare vom prezenta recomandări care să facă voucherele mai atractive. Rămâne obligativitatea rambursării ca prioritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.