Acasă Cultura/Media Biblioteca Naţională a României, redeschisă

Biblioteca Naţională a României, redeschisă

DISTRIBUIȚI

  154679 – 19052020 – Biblioteca Națională a României și-a reluat activitatea începând de astăzi, se arată într-un anunț făcut pe pagina de Facebook a instituției.

”Suntem cu toții nerăbdători să ne întoarcem la activitățile normale din viața de zi cu zi.

Și noi suntem nerăbdători să vedem din nou Biblioteca animată de publicul altădată nelipsit în această perioadă a anului, când emoția examenelor se simțea în atmosfera din spațiile libere sau sălile de lectură.

De aceea, vă anunțăm cu bucurie că vă așteptăm din nou la Bibliotecă, începând de marți, 19 mai, ora 8:00. Însă vom avea o abordare măsurată pentru redeschiderea Bibliotecii, pentru siguranța dumneavoastră și a personalului:

  • Pentru moment, veți avea acces doar în spațiile libere, nu și în sălile de lectură, în număr limitat, pentru a evita aglomerarea.
    • Accesul se va face numai prin intrarea dinspre bd. Mircea Vodă (din parcare), iar ieșirea pe ușile dinspre bd. Unirii (spre Tribunal).
    • La intrare, veți trece pe la un post de control, unde vă veți dezinfecta mâinile, vi se va verifica temperatura feţei cu termometru digital fără atingere și vă veți înscrie într-un registru de evidență. Vă informăm că în cazul suspiciunilor (temperatură crescută a pielii peste 37 ◦C sau tuse seacă evidentă) nu veți avea acces în Bibliotecă.

Vă asigurăm că aplicăm în mod responsabil toate recomandările privind dezinfectarea zonelor de interacțiune intensă (mobilier, clanțe/mânere, uși acces, butoane lift, grupuri sanitare etc.). În plus, vă rugăm să țineți seama de măsurile impuse de autorități, care sunt totodată condiții obligatorii pe durata vizitării Bibliotecii:
• Utilizaţi mască de protecţie pe tot parcursul vizitei.
• Păstrați distanța de siguranță de cel puţin 1,5 m între dumneavoastră şi alţi utilizatori. Respectați indicatoarele afișate în acest scop.
• Utilizați cât mai des produsele dezinfectante puse la dispoziţia dumneavoastră în incinta bibliotecii pentru curăţarea şi igienizarea mâinilor.
• Nu urcați în lift mai mult de două persoane.
• Așezați-vă la mesele de lucru, cu respectarea distanței de siguranță, conform indicațiilor afișate.

Programul de lucru al Bibliotecii va fi următorul:
• luni, miercuri și vineri între orele 8:00 – 18:00;
• marți și joi între orele 8:00 – 20:00;
• sâmbătă între orele 9:00 – 17:00.

Rolul nostru, în biblioteci, este de a uni comunitatea, însă traversăm o perioadă în care suntem provocați să găsim noi căi de apropiere. De aceea, pregătim soluții pentru a vă oferi acces și la colecțiile noastre, despre care vă vom informa în curând”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.