Acasă Stiri Locale Bucuresti-Ilfov Birourile de înmatriculări vor fi redeschise luni, 18 mai, cu excepția celor...

Birourile de înmatriculări vor fi redeschise luni, 18 mai, cu excepția celor aflate în zonele de carantină

DISTRIBUIȚI

154593 – 13052020 – Birourile de înmatriculări se vor redeschide în țară, anunță Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, precizând că programul de lucru va fi diferit de la un județ la altul. Din iunie, vor fi reluate și examenele pentru permisul de conducere, în mod etapizat.

Birourile de înmatriculări vor fi redeschise luni, 18 mai, cu excepția celor aflate în zonele de carantină, informează DRPCÎV. De asemenea, cei care vor să înmatriculeze mașini trebuie să se programeze online.

“În ceea ce privește programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare acesta diferă de la un județ la altul, sens în care recomandăm consultarea site-urilor instituțiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secțiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagină principală. Activitățile se vor soluționa doar în baza programărilor online –  accesibile pe site. Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grijă personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcție de particularitățile spațiului de lucru cu publicul”, se arată într-un comunicat DRPCÎV.

În ceea ce privește activitatea de examinare, DRPCÎV preconizează reluarea acesteia la începutul lunii iunie, în două etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și distanțare socială.

Etapa I

Examinarea la proba practică pentru cei admiși la proba teoretică și programați la proba practică pe durata stării de urgență (cu prioritate pentru candidații afectați de măsurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare).

În vederea programării candidaților aflați în această situație sunt analizate două posibilități: programarea din oficiu cu informarea acestora – în ordinea programărilor anterioare și programarea prin intermediul școlilor de șoferi pe platforma online dedicate – cu informarea candidatului.

Etapa II

Reluarea activității de examinare – proba teoretică la aproximativ două săptămâni, în funcție de volumul solicitărilor  pentru proba practică.

Măsuri de protejare la examenul auto:

Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;

Dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;

Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 m;

Evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători). Accesul va fi permis doar candidatul și reprezentanții școlilor de conducători auto;

Desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.