Acasă Externe Bulgaria a ridicat interdicţia privind accesul pe teritoriul său

Bulgaria a ridicat interdicţia privind accesul pe teritoriul său

DISTRIBUIȚI

154729 – 22052020  – Bulgaria, ţară care a început să îşi relaxeze carantina, a ridicat interdicţia privind accesul cetăţenilor din Uniunea Europeană şi din Zona Schengen pe teritoriul său, a anunţat Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat, joi seara târziu.

La jumătatea lunii martie, Bulgaria a interzis intrarea pe teritoriul său a călătorilor din mai multe state, în efortul de a ţine sub control răspândirea noului coronavirus.

Printre ţările vizate de anularea restricţiei se numără şi San Marino, Andorra, Monaco şi Vatican.

Autorităţile bulgare au precizat că persoanele care ajung în Bulgaria vor continua să petreacă 14 zile în carantină, însă această perioadă nu li se va aplica cetăţenilor bulgari şi din alte state UE care călătoresc pentru scopuri umanitare şi celor care sunt „reprezentaţi ai unor activităţi comerciale, economice şi de investiţii”.

De asemenea, carantina nu se va aplica persoanelor care au legături directe cu construcţia, întreţinerea şi asigurarea siguranţei infrastructurii strategice a Bulgariei, a precizat ministerul.

Joi, Bulgaria a anunţat că a convenit cu statele vecine Grecia şi Serbia asupra relaxării, de la 1 iunie, a unora dintre restricţiile de călătorie impuse pentru a reduce răspândirea coronavirusului.

Statul de la Marea Neagră, dependent de turism, a început să relaxeze măsurile de carantină pe măsură ce numărul cazurilor noi de infectare a scăzut.

Până joi, în Bulgaria au fost confirmate 2.331 de cazuri de coronavirus şi 120 de decese – o cifră relativ scăzută pentru Europa, relatează Reuters. Sursa :romania-actualitati.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.