Acasă Economie Capitala vrea să atragă fonduri europene pentru dotarea spitalelor și centrelor sociale...

Capitala vrea să atragă fonduri europene pentru dotarea spitalelor și centrelor sociale în lupta contra Covid-19

DISTRIBUIȚI

154579 – 13052020 – Șase proiecte de hotărâre pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile disponibile prin POIM, pentru lupta împotriva Covid-19 și a consecințelor sale în rândul populației au fost aprobate la ultima ședință Consiliului General al Municipiului București. Proiectele vor fi derulate de instituții administrate de Primăria Capitalei în domeniile sănătate (cinci proiecte STOP-Covid) și social (Proiectul ”Protejati impotriva Covid”).

Proiectele nu presupun contribuție financiară de la bugetul local întrucât prin POIM sunt finanțate integral toate cheltuielile eligibile aferente.

Proiectele în domeniul medical privesc decontarea sumelor deja cheltuite în Capitală pentru limitarea Covid-19, dar și noi achiziții care se vor face în acest an pentru dotări, aparatură, materiale sanitare și de protecție, în special ventilatoare, paturi, infrastructură de terapie intensivă, echipamente specializate de protecție pentru personalul medical, izolete.

Noile achiziții privesc tot limitarea răspândirii virusului și a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populației.

Cele cinci proiecte vor fi derulate de ASSMB în parteneriat cu Spitalul Colentina, Spitalul ”Victor Babeș”, Spitalul de Nefrologie ”Carol Davila”, Spitalul OMF – de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială și au au durata de implementare de șase luni.

Si in domeniul social există oportunitatea de atragere de fonduri nerambursabile (100%) prin POIM a echipamentelor de protectie destinate categoriilor vulnerabile din centrele sociale rezidentiale. Este vorba în special despre achizitia de combinezoane, inclusiv cu gluga si protectie incaltaminte, viziera de protectie, manusi de unica folosinta, masti de protectie, biocide si materiale de protectie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.