Acasă Anchete Interne Colaborare între DGA si Politie în perioada stării de urgență

Colaborare între DGA si Politie în perioada stării de urgență

DISTRIBUIȚI

 154632 – 15052020 – În contextul situației epidemiologice actuale determinată de răspândirea SARS-CoV-2 (COVID-19) și necesitatea sprijinirii măsurilor speciale realizate de efectivele M.A.I. pentru reducerea riscurilor contaminării, în perioada stării de urgență, ofițerii de prevenire ai Direcţiei Generale Anticorupţie au desfăşurat, în întreaga țară, 1.523  activităţi cu scop preventiv, pe baza evaluării zonelor de risc la corupție și a analizei oportunității sprijinirii misiunilor operative a efectivelor M.A.I. care interacționează cu cetățenii.

La aceste activități, au participat 5.655 lucrători din cadrul structurilor M.A.I. de la nivel central și teritorial, efective din cadrul Ministerului Apărării Naționale, dar și reprezentanți ai instituțiilor prefectului și ai autorităților locale.

Activitățile cu scop preventiv anticorupție au avut loc la dispozitivele de pază a centrelor de carantină, cele de ordine și siguranță publică constituite în vederea verificării modului de respectare a măsurilor impuse de autorități cu privire la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în punctele de trecere a frontierei de stat, precum și în relația cu structuri ale M.A.I. care au organizat proceduri de achiziție a materialelor sanitare sau proceduri pentru ocuparea posturilor vacante pe o perioadă determinată.

Cu acest prilej, au fost purtate discuții privind cadrul legal referitor la prevenirea și combaterea faptelor de corupție, consecințele corupției în contextul pandemiei, situații în care se pot materializa posibile riscuri de corupție, precum și modalitățile de sesizare a faptelor de corupție, accentuându-se asupra necesității manifestării unei atitudini pro-active referitoare la sesizarea cu celeritate a eventualelor cazuri de corupție.

Totodată, parricipanților le-au fost înmânate materiale promoționale inscripționate cu linia Call center anticorupție 0800 806 8006 și s-au comunicat datele de contact ale unităților noastre.

Mesajul Direcției Generale Anticorupție este de toleranță zero la infracțiunile de corupție în condițiile gravității efectelor acestora  și a consecințelor negative asupra imaginii ministerului, raportat la acțiunile de limitare a răspândirii noului Coronavirus, atât asupra persoanelor, a comunității din care fac parte, cât și asupra întregii societăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.