Acasă Externe Agenda Europeana Consultare publică în scopul reexaminării infrastructurilor energetice transeuropene

Consultare publică în scopul reexaminării infrastructurilor energetice transeuropene

DISTRIBUIȚI

154669 – 19052020 – Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind revizuirea normelor UE privind infrastructurile energetice transeuropene. Consultarea va fi deschisă până la 13 iulie 2020, iar toate răspunsurile colectate vor fi luate în considerare pentru revizuirea Regulamentului privind infrastructurile energetice transeuropene (TEN-E), careva aduce o contribuție fundamentală la Pactul verde european.

Comisarul pentru energie, Kadri Simson: ”Pentru a deveni un continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050, Europa are nevoie de infrastructuri energetice moderne, reziliente, sigure și capabile să integreze, într-o pondere mult mai mare, sursele regenerabile de energie. Regulamentul TEN-E actualizat va stabili normele pentru proiectele energetice transfrontaliere, pentru a garanta că acestea corespund ambiției noastre climatice. Pe durata consultării publice lansate astăzi, dorim să aflăm opiniile fiecăruia despre cum să avansăm”.

Comisia intenționează să publice o propunere legislativă pentru a adapta acest regulament înainte de sfârșitul anului 2020. Pentru a asigura un proces de consultare mai larg și mai interactiv, Comisia va organiza și patru seminare online ale părților interesate, iar o evaluare inițială a impactului a fost publicată recent pentru a se obține feedback.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.