Acasă Social Sanatate Consultațiile acordate de medicii de familie, fără cardul de sănătate

Consultațiile acordate de medicii de familie, fără cardul de sănătate

DISTRIBUIȚI

 154623 – 15052020 – Vicepremierul Raluca Turcan a spus, joi, după ședința de Guvern, că s-a stabilit ca toate consultațiile medicale date de medicii de familie și în ambulatoriul de specialitate să fie acordate fără a fi necesară folosirea fizică a cardului de sănătate.

”În domeniul sănătății, cele mai importante măsuri sunt legate de faptul că se vor aloca sume suplimentare pentru decontarea cu prioritate a concediilor medicale acordate persoanelor aflate în carantină și persoanelor infectate cu COVID-19. Aceasta este o problemă care a apărut și care necesită rezolvare prin prelungirea măsurilor luate pe perioada stării de urgență. Consultațiile medicale acordate de medicii de familie și în ambulatoriul de specialitate vor putea fi acordate la distanță, utilizând orice mijloace de comunicare. Se va putea face decontarea acestor servicii fără folosirea fizică a cardului de sănătate”, a spus Raluca Turcan.

Vicepremierul a adăugat că serviciile medicale și medicamentele pentru tratarea COVID-19 se acordă tuturor persoanelor de pe teritoriul României, atât celor cel asigurați, cât și celor neasigurați.

”În situație de creștere a numărului de spitalizări, de solicitare de servicii medicale dacă va fi nevoie să suplimentăm aceste sume, avem cadrul necesar să suplimentăm”, a mai spus Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.