Acasă Economie Coronavirus: 117 milioane de euro acordate pentru tratamente și metode de diagnosticare...

Coronavirus: 117 milioane de euro acordate pentru tratamente și metode de diagnosticare prin intermediul Inițiativei privind medicamentele inovatoare

DISTRIBUIȚI

154568 – 12052020 – Comisia Europeană a anunțat la 12 mai că opt proiecte de cercetare la scară largă, menite să dezvolte tratamente și metode de diagnosticare pentru coronavirus, au fost selectate în cadrul unei cereri accelerate de propuneri lansate în luna martie de Inițiativa privind medicamentele inovatoare (IMI), un parteneriat public-privat.

Pentru a finanța un număr mai mare de propuneri de înaltă calitate, Comisia și-a majorat angajamentul la 72 de milioane de euro (față de cele 45 de milioane de euro prevăzute inițial) din programul Orizont 2020, programul UE pentru cercetare și inovare. 45 de milioane de euro vor fi furnizate de industria farmaceutică, partenerii IMI asociați și alte organizații implicate în proiecte, totalul investițiilor ridicându-se la 117 milioane de euro.

Mariya Gabriel, comisar pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: ”Trebuie să reunim expertiza și resursele sectorului public și ale sectorului privat pentru a învinge această pandemie și pentru a ne pregăti pentru alte eventuale epidemii. Cu această finanțare din partea programului Orizont 2020, a industriei și a altor parteneri, suntem în măsură să accelerăm dezvoltarea metodelor de diagnosticare și a tratamentelor legate de combaterea coronavirusului, instrumente esențiale de care avem nevoie pentru a aborda situația de urgență la nivel mondial”.

Proiectele selectate astăzi fac parte din răspunsul european comun la pandemia de coronavirus pe care Comisia îl coordonează încă de la începutul crizei. La 4 mai, Comisia a angajat în total 1,4 miliarde de euro cu ocazia evenimentului donatorilor intitulat Răspunsul mondial la coronavirus., din care un miliard de euro este alocat prin Orizont 2020 și are ca scop elaborarea de vaccinuri, noi tratamente și metode de diagnosticare pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Dintre cele opt proiecte finanțate în cadrul cererii de propuneri IMI, cinci se axează pe metode de diagnosticare și 3 pe tratamente. Cele care se axează pe instrumentele de diagnosticare intenționează să dezvolte dispozitive care pot fi utilizate oriunde, cum ar fi în cabinetele medicale sau în propria casă a pacientului și pot produce rezultate rapide în 14 – 40 minute. Celelalte proiecte, care se vor concentra asupra dezvoltării de tratamente, vor lucra în principal la actuala pandemie de coronavirus, însă vor depune eforturi considerabile în ceea ce privește pregătirea pentru viitoare epidemii.

În total, aceste proiecte reunesc 94 de organizații, cum ar fi universități, organizații de cercetare, întreprinderi și organisme publice. Se constată, de asemenea, o implicare puternică a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), care reprezintă peste 20 % din participanți și care vor primi 17 % din buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.