Acasă Externe Agenda Europeana COVID-19: Consiliul European – trei miliarde de euro pentru sprijinirea partenerilor din...

COVID-19: Consiliul European – trei miliarde de euro pentru sprijinirea partenerilor din vecinătate

DISTRIBUIȚI

 154702 – 21052020 – Consiliul European a adoptat o decizie de a furniza asistență macrofinanciară în valoare de până la 3 miliarde de euro pentru zece parteneri vizați de politica de extindere și de vecinătate, pentru a-i ajuta să facă față consecințelor economice ale pandemiei de COVID-19.

Asistența financiară va fi acordată sub formă de împrumuturi în condiții foarte avantajoase și va fi alocată după cum urmează: Albania: 180 de milioane de euro, Bosnia și Herțegovina: 250 de milioane de euro, Georgia: 150 de milioane de euro, Iordania: 200 de milioane de euro, Kosovo: 100 de milioane de euro, Republica Moldova: 100 de milioane de euro, Muntenegru: 60 de milioane de euro, Republica Macedonia de Nord: 160 de milioane de euro, Tunisia: 600 de milioane de euro și Ucraina: 1.200 de milioane de euro..

Asistența UE va ajuta aceste jurisdicții să își acopere nevoile imediate de finanțare, care au crescut ca urmare a pandemiei de COVID-19. Alături de sprijinul din partea Fondului Monetar Internațional, fondurile vor contribui la consolidarea stabilității macroeconomice și la crearea unei marje care să permită alocarea de resurse pentru protejarea cetățenilor și pentru atenuarea consecințelor socioeconomice negative ale pandemiei cauzate de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.