Acasă Politic Deputatul Zainea: Legea Mirosurilor, mai aproape de adoptare

Deputatul Zainea: Legea Mirosurilor, mai aproape de adoptare

DISTRIBUIȚI

Un vid legislativ în privința calității aerului ar urma să fie acoperit de Legea Mirosurilor, un proiect inițiat de parlamentarii USR, Allen Coliban și Cornel Zainea, cu susținerea mai multor parlamentari din diferite partide.

”Este o nevoie uriașă ca această lege să fie adoptată. Sunt exemple în toată țara de poluatori industriali, de la gropi de gunoi la ferme zootehnice, care afectează olfactiv cetățenii. Peste 5.500 de oameni au semnat petiția de susținere a legii și sute de mii de oameni sunt sătui de mirosuri pestilențiale”, a declarat deputatul de Ilfov Cornel Zainea.

După doi ani în care a fost ținută la sertar, Legea Mirosurilor a fost pusă pe ordinea de zi a Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic a Camerei Deputaților, iar la 26 mai a primit raport preliminar de adoptare cu unanimitate de voturi. Există și punct de vedere favorabil din partea Guvernului, cu unele amendamente care au fost aprobate în Comisia pentru Mediu. Pentru ca proiectul să ajungă mai repede în plenul Camerei Deputaților mai este nevoie de raportul Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.