Acasă Anchete Interne Exercițiu privind modul de intervenție în cazul unui atac informatic

Exercițiu privind modul de intervenție în cazul unui atac informatic

DISTRIBUIȚI

 154694 – 20052020 – Polițiștii specializați în combaterea criminalității informatice au derulat un exercițiu de testare a capacității de reacție în cazul unui atac informatic asupra unei entități publice implicate în gestionarea situațiilor impuse de pandemia de Coronavirus.

La data de 19 mai 2020, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și al Ministerului Justiției, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au desfășurat un exercițiu privind testarea capacitații de reacție a specialiștilor din domeniul criminalității informatice ai Poliției Române.

Exercițiul a constat în simularea unui atac informatic asupra unei entități publice implicate în gestionarea situațiilor impuse de pandemia de Coronavirus, fiind compromisă o parte din rețeaua informatică, fapt ce a dus la afectarea gravă a capacității de reacție și a activității desfășurate de respectiva instituție.

Pe timpul exercițiului, specialiștii Poliției Române au urmărit identificarea modurilor de operare folosite de atacatori, au utilizat diverse metode de investigare a incidentului și metode tehnice de colectare a datele informatice, necesare deschiderii unei investigații penale.

De asemenea, au identificat responsabili care pot sprijini desfășurarea investigațiilor și au utilizat metodele și canalele de cooperare internațională între structurile de aplicare a legii, în vederea obținerii de date și informații relevante anchetei.

Exercițiul se înscrie în cadrul programului ICHIP (International Computer Hacking and Intellectual Property), inițiat de autoritățile din SUA, prin Departamentul de Justiție, în contextul bunei cooperări dintre structurile de aplicare a legii din România și SUA, având ca scop îmbunătățirea capabilităților Poliției Române de a gestiona astfel de incidente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.