Acasă Anchete Ilfov: Perchiziții la traficanți de minori

Ilfov: Perchiziții la traficanți de minori

DISTRIBUIȚI

154610 – 14052020 – În urma a cinci percheziții domiciliare efectuate în București, au fost depistați patru bărbați bănuiți că ar fi obținut foloase materiale din exploatarea sexuală unei tinere și facilitarea practicării prostituției de către alte patru femei.

La data de 14 mai 2020, în urma unei investigații începute în luna ianuarie a acestui an, polițiștii Brigăzii de combatere a Criminalității Organizate București (Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane) și procurorii DIICOT – Structura Centrală au efectuat cinci percheziții domiciliare în București pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de minori.

În fapt, gruparea infracțională coordonată de un bărbat, de 23 de ani, ar fi exploatat sexual o minoră și ar fi obținut foloase materiale ilicite din practicarea prostituției de către alte patru tinere. Activitatea infracțională se desfășura în București și Ilfov, iar clienții erau racolați prin anunțuri online. Continuarea practicării prostituției de către victimele grupării era impusă prin exercitarea de acte de violență.

În urma efectuării descinderilor la locuințele vizate, au fost identificați patru bărbați, inclusiv liderul grupării, iar în urma perchezițiilor domiciliare au fost ridicați 11.470 de euro, 7.250 de lire sterline, 19.300 de lei, patru telefoane mobile, un autoturism, o pușcă cu aer comprimat, supusă autorizării, deținută ilegal și două carduri bancare emise pe numele persoanelor vătămate. Pe lângă cei patru bărbați, alte 12 persoane au fost citate sau aduse cu mandat, în vederea audierii.

Bărbații sunt cercetați sub aspectul săvârșii infracțiunilor de trafic de minori prin exploatare sexuală, proxenetism, șantaj și constituire sau aderarea la un grup infracțional organizat

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de structura de specialitate a DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.