Acasă Social Ludovic Orban: Trecem de la stare de alertă la stare de alertă...

Ludovic Orban: Trecem de la stare de alertă la stare de alertă maximă

DISTRIBUIȚI

 154651 – 18052020 – Hotărârea de Guvern prin care se pune în aplicare starea de alertă a fost adoptată luni dimineață, pentru a nu fi comentarii și polemici privind starea de alertă, a declarat premierul Ludovic Orban.   

Declarații Ludovic Orban: 

– După o analiza a legislației din punct de vedere legislativ am luat decizia de a organiza această ședință de Guvern pentru a lua decizia de instituire a stării de alertă în conformitate cu lrevederile legii 55 care intră în vigoare începând de azi.

– Pentru ca lucrurile să fie clare și să nu avem prea multe dispute am luat decizia de a institui starea de alertă prin Hotarâre de Guvern

– In prevederile Legii 55 mai multe măsuri trebuie adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și pentru a avea toate procedurile legale puse la punct am luat hotărârea numârul 25 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență ca fundament pentru Hotărârea de Guvern.

–  Trecem de la Starea de alertă la starea de alertă maximă pentru că legea ne conferă toate instrumentele și toate pârghiile  pentru a putea asigura respectarea măsurilor, a regulilor care sunt stabilite pentru a apăra sănătatea și viața  oamenilor.

– In acestă după amiază, la ora 19.00 am convocat toate instituțiile statului cu drept de control  pentru a pune la punct un plan amănunțit de asigurare a respectării măsurilor cuprinse in starea de alertă în cadrul hotărârii de Guvern și a Legii 55.

toate instituțiile trebuie să emită actele normative pentru a stabili toate regulile de desfășurare a transportului public, a activității în instituții, în spațiile comerciale, la centrele de îngrijire personală, la cetrele de ingrijire a apersoanelor vulnerabile.

– Toate ministerele trebuie să asigure și să completeze prin ordine comune împreună cu MS  reglementările secundare pentru a avea garanția că în fiecare loc lucrurile se petrec astfel încât să împiedicăm răspândirea virusului.

– Hotărârea de guvern are 3 anexe. După adoptare, va fi trimisă parlamentului.

– Toate ministerele, autoritățile trebuie să fie mobilizate la maximum: MI, Politia, jandarmerie, politia de frontieră va trebui să se implice pentru respectarea regulilor.

–  98 la suta dintre cetățenii români respectă regulile. Trebuie să fim în continuare alături de ei și să-i ferim de o minoritate care se pare că nu înțeleg și se manifestă agresiv

– Cu cât controlăm mai bine răspândirea virusului cu atât șansa de relaxare este mai mare.

–  In baza legii avem la dispoziție toate instrumentele necesare, inclusiv amenzile. Sursa:stiri.tvr

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.