Acasă Politic Medicii de familie, scutiți de la plata impozitului pe clădiri

Medicii de familie, scutiți de la plata impozitului pe clădiri

DISTRIBUIȚI

154498 – 07052020 – Cei peste 11.000 de medici de familie din România sunt scutiți de la plata impozitelor pe clădirea în care își desfășoară activitatea cabinetele medicale, în urma modificării Codului Fiscal aprobată în Camera Deputaților.

În calitate de inițiator al acestui proiect, deputatul PNL Antoneta Ioniță, consideră că acesta este un sprijin pentru rețeaua medicinei primare, încă nefinanțată corespunzător.

Decizia vine ca o reparație pentru medicii de familie, după ce, prin Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, au fost scutite de la plata impozitelor, clădirile aflate în proprietatea fundațiilor cu caracter umanitar, social sau cultural, cele ale cultelor religioase recunoscute, precum și unitățile sanitare publice. În această ultimă categorie  au fost cuprinse, însă, numai spitalele, clinicile și policlinicile, fără să se țină seama că rețeaua medicinei de familie reprezintă structura de bază a sistemului sanitar public.

Cabinetele individuale ale medicilor de familie au rămas în afara acestor facilități, deși, anterior modificărilor din 2015, nu se plăteau impozite pe clădire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.