Acasă Social Sanatate Medicul Rafila, despre ancheta privind originile coronavirusului

Medicul Rafila, despre ancheta privind originile coronavirusului

DISTRIBUIȚI

154682 – 19052020  – Dr. Alexandru Rafila, presedintele Societăţii Române de Microbiologie şi reprezentantul României în Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat la TVR că  România se va poziționa similar UE la votul  din cadrul OMS  privind rezoluția care solicită o anchetă independentă despre originile coronavirusului. Medicul a mai declarat că este posibil ca epidemia de COVID-19 să aibă caracter sezonier.

Uniunea Europeană, alături de zeci de ţări, solicită o anchetă independentă privind originile coronavirusului care a făcut ravagii în toată lumea. O rezoluţie în acest sens va fi supusă la vot, astăzi, în cadrul adunării generale a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. China susţine că, de principiu, e de acord cu o asemenea anchetă, dar nu acum.

România se va poziționa similar cu UE. Suntem membri ai UE și nu putem sa avem altă opinie. Va fi o opinie comună a reprezentanților țărilor membre, a declarat Dr. Alexandru Rafila, presedintele Societăţii Române de Microbiologie şi reprezentantul României în Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Despre evoluția epidemiei de covid -19 în lume, medicul spune că în general virusurile care produc infecții respiratorii, nu dispar. Practic în sezonul cald se produc extrem de puține îmbolnăviri, ceea ce nu este cazul pentru sezonul rece. Dacă discutăm de virusul gripal care este cel mai cunoscut dintre ele, avem posibilitatea să facem vaccin. Există și virusul corona care care produce infecții respiratorii banale în fiecare an și de asemenea circulația lor este mai intensă iarna, nu este exclus ca și  COVID-19 să urmeze un scenariu similar, a adăugat Rafila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.