Acasă Anchete Justitie Ministerul Justiției instalează aparatură de bruiaj în închisori

Ministerul Justiției instalează aparatură de bruiaj în închisori

DISTRIBUIȚI
foto:mediafax.ro

 154805 – 28052020 –Guvernul României a aprobat în ședința de miercuri, 27 mai 2020, Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.374/2013 privind utilizarea sistemelor destinate blocării și întreruperii radiocomunicațiilor în perimetrele unităților din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor, inițiat de Ministerul Justiției.

”Proiectul de lege urmărește să actualizeze cadrul legal, astfel încât autoritățile statului să aibă la dispoziție mijloace eficiente de împiedicare a radiocomunicațiilor nelegale între deținuți și terțe persoane.

Absența unor mijloace de control eficiente a radiocomunicațiilor nelegale ale persoanelor private de libertate a generat creșterea numărului de convorbiri dintre deținuți şi terțe persoane, efectuate în alte condiții decât cele prevăzute de lege astfel că, în prezent, riscul săvârșirii infracțiunilor prin intermediul telefoanelor mobile constituie un motiv de îngrijorare la adresa ordinii şi siguranței publice, prin valorile sociale puse în pericol prin folosirea neautorizată a dispozitivelor de comunicare la distanță, inclusiv a telefoanelor mobile, de către persoanele private de libertate”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiției.

Gandul.ro amintește că statistica Administrației Naționale a Penitenciarelor evidențiază că au fost confiscate în penitenciarele din România din anul 2017 și până în prezent peste 7. 000 de telefoane.

Actul normativ se înscrie în strategia Ministerului Justiției și a Administrației Naționale a Penitenciarelor de adaptare permanentă a cadrului legislativ la evoluția criminologică și tendințele fenomenului infracțional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.