Acasă Social Sanatate Ministrul Sănătății, la TVR: Suntem pe un platou, înspre stabilizare, vârful epidemiei...

Ministrul Sănătății, la TVR: Suntem pe un platou, înspre stabilizare, vârful epidemiei ar putea fi atins spre sfârșitul săptămânii

DISTRIBUIȚI

154463 – 05052020 –Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni seara, în direct la TVR 1, că se discută despre necesitatea a 100 de milioane de măști de protecție care se vor afla pe piață, dar vor fi și distribuite persoanelor fără posibilități. Tătaru și-a exprimat speranța că, spre sfîrșitul acestei săptămâni, vom atinge vârful pandemiei.

„Discuțiile au mers până la 100 de milioane de măști care se vor afla pe piață, dar vor fi și distribuite de către autoritățile locale persoanelor aflate în nevoie. Acesta ar fi stocul necesar în perioada următoare”, a declarat ministrul Sănătății.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care, după 15 mai, purtarea măștilor va fi obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

Ministrul Sănătății a arătat că vom fi într-o perioadă de încercare cu măsurile de relaxare.

La nivelul țării noastre suntem pe acea pantă ascendentă spre platou. După cum arăta azi Centrul European de Control al Bolilor, în Europa sunt patru țări care sunt spre stabilizare: Polonia, România, Anglia și Suedia. Bulgaria este încă într-un număr crescut de cazuri.  Celelalte state au o oarecare scădere a numărului de cazuri. Suntem de o săptămână pe un platou, înspre stabilizare fără a avea un număr scăzut de cazuri, dar avem un număr constant.  Rămâne o perioadă de o săptămână în care să putem face o evaluare să observăm că acest număr nu crește, va fi un număr relativ constant de la o zi la alta, atunci putem ca după o săptămână să ne așteptăm la o scădere a numărului de cazuri. În acest scenariu, putem vorbi după 15 mai de relaxare, cu o stare administrativă inferioară stării de urgență„, a declarat ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății a mai spus că speră ca, spre sfârșitul acestei săptămâni, să ajungem la vârful epidemiei. Sursa:stiri.tvr.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.