Acasă Social Administratie Parcurile redeschise total/ Responsabilitatea socială este cuvântul de ordine de acum încolo

Parcurile redeschise total/ Responsabilitatea socială este cuvântul de ordine de acum încolo

DISTRIBUIȚI

 154575 – 13052020 – Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a precizat că decizia redeschiderii parcurilor, începând cu data de 15 mai, vizează inclusiv locurile de joacă de pe suprafaţa acestora.

“Hotărârea Comitetului Municipal spune că începând cu data de 15 toate parcurile şi grădinile publice se deschid. Nu se face excepţie: loc de joacă, loc de luat de masa, loc de jucat table. Tot spaţiul se redeschide publicului. (…) Regulile de convieţuire în timp de epidemie au fost comunicate. Din acest moment va trebui să dăm dovadă de maturitate şi responsabilitate. Sigur, copiii se vor juca, dar asta nu înseamnă că nu vor fi supravegheaţi de adulţi, iar adulţii trebuie să ia măsurile care se impun pentru această perioadă. Responsabilitatea socială este cuvântul de ordine de acum încolo”, a arătat viceprimarul.

El a menţionat că în parcuri vor fi prezente şi echipaje de poliţie, care vor oferi recomandări, dar şi ajutor cetăţenilor atunci când acesta va fi solicitat.

Totodată, în funcţie de forma finală a legii care cuprinde măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în situaţia de alertă, vor fi adoptate noi reguli şi la nivelul Capitalei.

“Începând cu data de 15 vor exista la nivelul parcurilor din Bucureşti echipaje ale poliţiei locale care îi vor îndruma pe bucureşteni cu tot felul de recomandări, vor răspunde la orice fel de întrebare şi vor veni în ajutorul lor, dacă acesta este solicitat: dacă au nevoie de o mască, dacă au nevoie de un dezinfectant.. (…) După ce va trece de Parlament, să avem forma finală a legii referitoare la starea de alertă, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă va da un set de reguli. Acelea sunt regulile pe care noi le vom aplica, ni le asumăm şi, dacă este cazul, la nivelul municipiului Bucureşti, prin intermediul comitetului, în funcţie de situaţiile cu care ne întâlnim, putem să aducem în plus reguli sau norme”, a spus viceprimarul.

Din acest sfârşit de săptămână se deschid toate parcurile, grădinile publice, inclusiv Grădina Zoologică, precum şi cimitirele din Capitală, a anunţat primarul general, Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook. Firea i-a rugat pe cetăţeni să evite zonele aglomerate, să păstreze distanţa socială, să se spele des pe mâini şi să se dezinfecteze, reamintește Agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.