Acasă Politic Parlamentul a votat starea de alertă

Parlamentul a votat starea de alertă

DISTRIBUIȚI

  154700 – 20052020 – Hotărârea privind încuviințarea Stării de Alertă începând cu data de 18 mai, pe o durată de 30 de zile, a fost adoptată, miercuri, de Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au fost 372 voturi pentru, 37 împotrivă și 7 abțineri.

„Se încuviinţează starea de alertă şi măsurile instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 394 din 18 mai 2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 410 din 18 mai 2020, potrivit art. 4 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 396 din 15 mai 2020”, precizează hotărârea adoptată de Parlament.

Parlamentarii au adus unele completări la hotărârea de Guvern si au adoptat două amendamente. Primul vizează puterea autorităților locale. Aleșii locali sunt cei care decid numirea, suspendarea sau eliberarea celor care conduc spitalele. Decizia nu va mai fi la Ministrul Sănătății, așa cum s-a întâmplat în perioada stării de urgență.Al doilea punct are legătură cu purtarea măștilor. Guvernul și Ministerul Sănătății trebuie să pună la dispoziția autorităților locale măști de protectie pentru familiile si persoanele defavorizate.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.