Acasă Economie Peste 40.000 de angajați din sistemul sanitar primesc stimulentul de risc aferent...

Peste 40.000 de angajați din sistemul sanitar primesc stimulentul de risc aferent lunii aprilie

DISTRIBUIȚI

154657 – 18052020 – Ministerul Sănătății a finalizat documentația pentru acordarea stimulentului de risc de care beneficiază personalul implicat direct în gestionarea epidemiei provocată de noul coronavirus, conform OUG 43/2020.

Astfel, pentru luna aprilie 2020, un număr de 14.355 de angajați ai UPU, ambulanță, DSP, dar și rezidenți vor primi 2.500 lei în plus la salariul brut.

În total, de la bugetul de stat se vor plăti 33.053.000 lei, urmând că bani să fie recuperați de stat printr-un proiect finanțat din fonduri europene.

Alți 29.719 de angajați ai spitalelor, centrelor de dializă, laboratoarelor, unităților sanitare de urgență și de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate vor primi stimulentul de risc aferent lunii aprilie din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Sumele alocate de CNAS depășesc 74.000.000 lei și vor fi, de asemenea, recuperate în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

Ministerul Sănătății a primit ultimele liste finale cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent inclusiv vineri, în 15 mai. Ne-am confruntat cu multe reveniri sau, în unele cazuri, într-o primă fază chiar cu reticența managementului unităților de asumare a acestor liste. Eu sper ca acum lucrurile să fie clare și fondurile pentru luna mai să poată ajunge mai repede la oamenii care au muncit din greu perioada aceasta și care merită din plin această recunoaștere a efortului depus în beneficiul pacienților. Am cerut ca plățile să fie realizate cât mai rapid, în următoarea perioadă” a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.