Acasă Externe Agenda Europeana Planul franco-german este un mare pas înainte către o uniune fiscală

Planul franco-german este un mare pas înainte către o uniune fiscală

DISTRIBUIȚI

 154748 – 25052020 – Propunerea franco-germană în ce privește înființarea unui fond de relansare economică după epidemia de coronavirus marchează un pas important înainte pentru o mai mare integrare între țările UE, a declarat Mario Centano, președintele Eurogrup, citat de Politico.

Franța și Germania au propus, luni, un fond de recuperare de 500 de miliarde de euro care ar urma să finanțeze țările UE să repornească mai repede economia.

Fondul ar urma să funcționeze temporar, ar urma să împrumute bani de pe piețele financiare și să-i distribuie guvernului prin intermediul bugetului UE, sub formă de granturi, nu de împrumuturi.

Fondul reprezintă ”un mare pas înainte către o uniune fiscală și către o uniune monetară cu adevărat funcțională”, a declarat Centano pentru un interviu acordat Welt Am Sonntag.

Ministrul de Finanțe portughez, care deține președinția clubului informal al țărilor din zona euro, a mai spus că speră că detaliile asupra modului în care va opera acest instrument financiar vor fi agreate până în vară, dar a avertizat că negocierile dintre țările UE vor fi ”foarte complicate”.

Fondul ar trebui să fie aprobat de toate țările UE. Este încă neclar  cum ar urma să fie împărțiți banii între țările UE. ”Înainte de a discuta despre distribuirea banilor, trebuie să știm cât are nevoie fiecare țară. Banii din fondul de reconstrucție trebuie să meargă către țările cele mai afectate”, a mai spus el.

Italia speră să primească 100 de miliarde din planul franco-german, o estimare pe care mulți o consideră prea mare. – Sursa: Politico.eu  – Traducerea și adaptarea: G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.