Acasă Cultura/Media Premiu european pentru protejarea patrimoniului câștigat de Ambulanța pentru Monumente

Premiu european pentru protejarea patrimoniului câștigat de Ambulanța pentru Monumente

DISTRIBUIȚI
foto: facebook.com/ambulantapentrumonumente

154507 – 07052020 – „Ambulanța pentru monumente” câștigă cel mai important premiu european din domeniul patrimoniului. Comisia Europeană și Europa Nostra au anunțat astăzi câștigătorii ediției 2020. Periplul nostru european nu se oprește aici, intrăm în competiție și pentru „Public Choice Award”, așa că vă invităm să ne VOTAȚI aici: https://vote.europanostra.org/ , alături de alte două proiecte pe care le apreciați și să faceți mesajul cunoscut cât mai multor persoane.

În aceste momente de bucurie ne îndreptăm gândul către toți cei care au fost implicați direct și indirect în proiectul nostru, mulțumind voluntarilor, meșterilor, beneficiarilor, donatorilor și sponsorilor, și, nu în ultimul rând, autorităților locale și regionale care s-au implicat cu entuziasm în acest proiect. Vă mulțumim vouă, celor care ne-ați susținut cu aprecierile, comentariile și distribuirile voastre. Suntem conștienți că patrimoniul românesc nu este nici pe departe salvat, și că unele dintre monumente vor mai avea de suferit în continuare, dar vom face tot posibilul ca prin sprijinul vostru să ne organizăm mai bine și să ne extindem cât mai mult în teritoriu.

Juriul competiției menționează, printre altele: „Ambulanța pentru monumente” acționează cu o mare sensibilitate pentru punerea în siguranță, mentenanța și restaurarea clădirilor de patrimoniu. (…) Această inițiativă puternică ar putea fi adaptată pentru un număr de alte țări din Europa.”

Proiectul beneficiază de sprijinul Alteței Sale Regale, Prințul de Wales prin The Prince’s Foundation și Anglo Romanian Trust for Traditional Architecture.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.