Acasă Politic România – Sfântul Scaun, un secol de relații diplomatice  

România – Sfântul Scaun, un secol de relații diplomatice  

DISTRIBUIȚI

154825 – 29052020 –O sută de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Sfântul Scaun și un an de la vizita istorică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în ţara noastră, marcați prin videoconferință organizată de Ambasada României la Vatican.

Cu acest prilej, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Liviu-Petru Zăpîrţan, a prezentat principalele evoluţii din istoria relaţiilor diplomatice dintre România şi Sfântul Scaun şi le-a prezentat participanţilor la reuniune emisiunea filatelică „România-Sfântul Scaun, 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice”, precum şi emisiunea de mărci poştale dedicată „Centenarului naşterii Sfântului Ioan Paul al II-lea”, realizate de Romfilatelia şi puse în circulaţie în luna mai.

Diplomatul a evocat, de asemenea, o serie de iniţiative academice şi culturale, dedicate centenarului relaţiilor diplomatice româno-vaticane, pe care Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun îşi propune să le organizeze atunci când condiţiile o vor permite, conform unui comunicat de presă dat publicităţii de ambasadă. – sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.