Acasă Stiri Locale Bucuresti-Ilfov SGA Ilfov – București/Urgență

SGA Ilfov – București/Urgență

DISTRIBUIȚI

Apele Române au intervenit pe râul Colentina – acumularea Băneasa, pentru limitarea efectelor poluării accidentale

154843 – 31052020 – În dimineata zilei de 30 mai 2020, dispeceratul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Ilfov – București a fost anunțat telefonic de dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgența (ISU) Bucuresti – Ilfov privind o posibilă poluare cu produs uleios, pe suprafața lacului de acumulare Băneasa, pe malul stâng, în zona străzii Gârlei, nr. 90, Sector 1 Bucuresti. Poluarea se manifesta prin irizații discontinue, pe o lungime de câțiva zeci de metri.

Lacul de acumulare Băneasa se află în administrarea Consiliului General al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București(ALPAB).

SGA Ilfov – Bucuresti a anunțat  dispeceratul ALPAB privind posibila poluare, necesitatea verificării în teren și, după caz, luarea măsurilor pentru limitarea și diminuarea efectelor negative ale poluării accidentale.

Drept urmare, Inspecția Apelor din cadrul SGA Ilfov – Bucuresti împreună cu reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu (GNM) – Comisariatul Municipiului București s-au deplasat la fața locului de unde au confirmat poluarea apei cu produs uleios și irizații discontinue.

Totodată, reprezentanții Apelor Române au coordonat din punct de vedere tehnic intervenția operativă pentru colectarea irizațiilor discontinue de pe suprafața apei. De asemenea, au recoltat probe de apă pentru efectuarea de analize fizico-chimice în laboratorul propriu de calitate a apei (rezultatele analizelor vor fi transmise în timp util instituțiilor implicate în această acțiune).

În urma încheierii notei de constatare, ALPAB trebuie să monitorizeze luciul de apă pentru constatarea unei eventuale mortalități piscicole sau afectarea biodiversității lacului, să monteze, în continuare, baraje absorbante și material absorbant până la înlăturarea completă a irizațiilor de pe lacul Băneasa, iar după utilizare, barajele absorbante cu caracter periculos să fie colectate astfel încât să nu fie afectat spațiul verde adiacent lacului șși să fie predate către o societate autorizată în vederea eliminării finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.